ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΛΗ


για δημιουργία ταινίας μυθοπλασίας μικρού μήκους
Νοέμβριος 2014 - Μάιος 2015



Σε κάθε ταινία αναγνωρίζουμε τη συνεχή προσπάθεια των δημιουργών να ανακαλύπτουν και να ερμηνεύουν τον κόσμο μέσα από το δικό τους βλέμμα. Ωστόσο από την ανάγκη-επιθυμία μέχρι την πραγματοποίηση υπάρχει ένα διάστημα που ονομάζεται μαθητεία. Η μαθητεία μπορεί να είναι ατομική ή συλλογική. Κάθε μέθοδος έχει τη δική της γοητεία. Η συλλογική διαδικασία αποκτά τη δυναμική της μέσα από το κοινό όραμα με το οποίο οι συμμετέχοντες δρουν.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία μας με την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, προτείνουμε και φέτος τη λειτουργία ενός Εργαστηρίου Μυθοπλαστικού Κινηματογράφου (Fiction) αυτή τη φορά, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν όλα τα στάδια μιας κινηματογραφικής παραγωγής από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την προβολή της ταινίας, μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου.

Η συνεχής αλληλεπίδραση θεωρίας και πράξης με σημείο αναφοράς ομαδικές και ατομικές ασκήσεις, αλλά κυρίως με τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους, την οποία οι συμμετέχοντες θα γράψουν, θα κινηματογραφήσουν και θα μοντάρουν, είναι η μέθοδος που προτείνουμε.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Δεν είναι σχήμα οξύμωρο η συλλογικότητα στην τέχνη; Ο κινηματογράφος είναι συλλογική διαδικασία με σκοπό την πραγματοποίηση ενός προσωπικού οράματος. Εμείς θέλουμε να σας μεταλαμπαδεύσουμε τη διαδικασία, παρακινώντας σας ταυτόχρονα να οραματιστείτε.

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Δημήτρης Καλαντίδης (2109941199, 6945405825, jim_kalant@hotmail.com)
Θοδωρής Μουμουλίδης (6948595004, tmoumoulidis@hotmail.com)