ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (FICTION)


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (FICTION)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΜΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
(ΣΕΝΑΡΙΟ / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / ΜΟΝΤΑΖ / POST PRODUCTION)
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΒΟΤΣΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΠΑΝΑ, ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΦΤΣΗΣ
26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2020
ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 18:00 – 21:00 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
(Α. ΛΕΝΤΑΚΗ-ΑΜΙΣΣΟΥ-ΣΜΥΡΝΗΣ)

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης και η Κινηματογραφική Λέσχη του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού οργανώνουν «Εργαστήριο Μυθοπλαστικού Κινηματογράφου (Fiction)». Ο κινηματογράφος είναι συλλογική διαδικασία με σκοπό την πραγματοποίηση ενός προσωπικού οράματος. Η συλλογική διαδικασία αποκτά τη δυναμική της μέσα από το κοινό όραμα με το οποίο οι συμμετέχοντες δρουν. Σε κάθε ταινία αναγνωρίζουμε τη συνεχή προσπάθεια των δημιουργών να ανακαλύπτουν και να ερμηνεύουν τον κόσμο μέσα από το δικό τους βλέμμα.
Οι συμμετέχοντες στο Εργαστήριο θα γνωρίσουν όλα τα στάδια μιας κινηματογραφικής παραγωγής μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου.
Το Εργαστήριο θα ξεκινήσει με μια σειρά μαθημάτων θεωρίας και πρακτικών ασκήσεων ώστε να γίνει κατανοητή η κινηματογραφική γλώσσα και θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους, την οποία οι συμμετέχοντες θα γράψουν, θα κινηματογραφήσουν και θα μοντάρουν.
Η ιδιαιτερότητα αυτού του Εργαστηρίου είναι η παράλληλη πραγματοποίηση του ίδιου σεναρίου από τρεις διαφορετικές ομάδες με τρεις διαφορετικούς διδάσκοντες/συμβούλους και η δημιουργία τριών ταινιών βασισμένων στο ίδιο σενάριο αλλά με διαφορετική οπτική η καθεμία.
Η πρωτοτυπία της προσέγγισης βρίσκεται στο ότι η συνεχής αλληλεπίδραση θεωρίας και πράξης, με σημείο αναφοράς ομαδικές και ατομικές ασκήσεις, θα καταδείξει πως από κοινή αφετηρία μπορούν να δημιουργηθούν διαφορετικά έργα τέχνης/ταινίες.
Το Εργαστήριο έχει ως στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες την απαραίτητη θεωρητική και τεχνική γνώση ώστε να γράψουν και να σκηνοθετήσουν μια μικρού μήκους ταινία η οποία θα είναι προϊόν ομαδικής διαδικασίας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Το πρόγραμμα εκτείνεται σε 75 διδακτικές ώρες, έως την παραγωγή της ταινίας, η οποίο τοποθετείται τον Ιούνιο και περιλαμβάνει το γύρισμα, το μοντάζ, το post production (μοντάζ, μιξάζ, color correction, υποτιτλισμός κτλ.) της ταινίας της κινηματογραφικής ομάδας.
Η διάρκεια του γυρίσματος είναι περίπου 40 ώρες (4-5 ημέρες), ενώ το post production περίπου 80 ώρες (2 εβδομάδες).
Θα οργανωθούν ειδικά master classes με θέμα τους τρεις βασικούς τομείς του κινηματογράφου (φωτογραφία, ήχος, μοντάζ).
Επίσης, συνεργάτες κινηματογραφιστές θα είναι παρόντες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ώστε να καθοδηγούν και να βοηθούν τους συμμετέχοντες, αλλά και για να τους δώσουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν σύγχρονο εξοπλισμό.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
250,00 ευρώ (σε δύο δόσεις).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δημήτρης Καλαντίδης (2109941199 / 6945405825 / jim_kalant@hotmail.com) Θοδωρής Μουμουλίδης (6948595004 / tmoumoulidis@hotmail.com) Δήμητρα Αργείτη (6973815264 / info@foy.gr)